Incepand cu data de 15 August 2015, AVP Cocosarul va organiza partide de vanatoare pentru vanatorii straini, cu respectarea urmatorilor pasi:

1. Comanda de inscriere online completata cu cel putin 30 de zile inainte de data efectuarii vanatorii, in care solicitantul va specifica perioada si speciile la care doreste sa vaneze, numarul de vanatori insotitori si serviciile dorite, data intrarii in Romania, data plecarii din Romania, punctul de trecere al frontierei la intrarea si iesirea din Romania sau daca vor veni cu avionul vor specifica aeroportul (Craiova sau Bucuresti), ora sosirii si a plecarii.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj

2. Dupa primirea comenzii de catre AVP Cocosarul, solicitantul va primi pe adresa de email confirmarea comenzii sau propunerea pentru o alta perioada in cazul in care in perioada propusa de solicitant vanatoarea nu va putea avea loc. Dupa stabilirea perioadei de vanatoare, solicitantul va trimite inapoi un email in care va atasa urmatoarele documente:
– permis de vanatoare;
– permis de port-arma;
– carte de identitate/ pasaport;
– asigurare medicala internationala contra accidentelor de vanatoare;
– arma detinuta cu care se doreste a participa la vanatoare: marca, seria, calibrul.
– licenta de vanatoare;
– certificatul de sanatate sau pasaportul cainelui (daca este cazul),

Documentele se vor trimite separat, in mail-uri diferite, pentru fiecare vanator insotitor, daca va fi cazul.

3. Dupa transmiterea documentelor, solicitantul va primi pe adresa de email Contractul de Prestari Servicii, in format pdf, pe care il va printa, semna, scana si trimite inapoi in format pdf sau jpeg. Persoana care va semna Contractul de Prestari Servicii va fi considerata imputernicit al tuturor vanatorilor / insotitori inscrisi in comanda.

4. In termen de 3 zile de la semnarea Contractului de Prestari Servicii, solicitantul va achita avansul de 50% din valoarea estimata a vanatorii si a serviciilor comandate. In contractul de prestari servicii va fi specificat ca solicitantul se obliga sa achite 50% din valoare si ca in cazul in care nu o va face in termen de 3 zile de la semnarea contractului, contractul va deveni nul. Anularea comenzii in ultimele 20 de zile inaintea vanatorii va duce la pierderea avansului de 50%. Restul de 50% din valoarea estimata a vanatorii si a serviciilor prestate se va achita la sosirea in Romania.

5. AVP Cocosarul va trimite solicitantului Scrisoare de Invitatie la Arme/Vanatoare, urmand ca la sosirea in Romania, la sediul AVP Cocosarul, sa se elibereze Permisul Temporar de Vanatoare.

Alte conditii:
– pot fi introduse maxim 100 de cartuse cu alice pentru fiecare arma, alicele sa fie de maxim 5 mm, iar armele semiautomate sa aiba maxim 3 cartuse in incarcator.
– un vanator poate avea maxim 2 arme, chiar daca sunt de acelasi calibru
– cainele de vanatoare poate fi adus in Romania insotit de certificat sanitar-veterinar care sa nu fie mai vechi de 10 zile inainte de data intrarii in tara; cainele trebuie sa fie vaccinat contra turbarii, cu cel putin 1 luna si cel mult 12 luni inaintea datei intrarii in Romania.